Over ons...

Interview-westeringh-april-2014-1-365x520Op de rand van het betuwse dorp 'Varik' staat het familiebedrijf van John en Linda van de Westeringh. Zij zijn de trotse eigenaar van een tuin die inmiddels een oppervlakte kent van zo'n 3,2 hectare en die voorzien is van alle moderne technieken. John en Linda hebben in 2006 het bedrijf overgenomen van vader Henk van de Westeringh, die halverwege de jaren '50 zijn eerste stapjes zette als ondernemer in de fruitteelt. Henk liet om en nabij 1970 zijn eerste kas bouwen en stapte van de fruitteelt langzaam over naar de chrysantenteelt.

Toekomst

De toekomst ligt voor Van de Westeringh nog geheel open. Dit hangt in de ogen van John namelijk geheel af van de ontwikkelingen op de markt. "De doelstelling die wij als bedrijf hebben is in ieder geval helder en zeer concreet. We willen met de juiste aantallen inspelen op de vraag van de markt, hierbij is van groot belang dat de kwaliteit van het product continu gewaarborgd blijft". Vrouw Linda voegt daaraan toe "Wij hoeven niet de grootste te zijn, als we maar aan de wensen van de koper kunnen voldoen". Om dit te kunnen bereiken zijn flexibiliteit naar de handel en modernisering van de tuin een must. Hierin investeren is dan ook van groot belang. "Dit is ook meteen de reden dat we ons hebben aangesloten bij de Quality Flower Group die zich inzet om de communicatie tussen de handel en de tuinders te versterken en daarnaast ervoor zorgt dat we als tuinders van elkaar kunnen leren."

Madiba

Na jarenlang verschillende soorten Santini te hebben geteeld deed zich eind 2005 een mogelijkheid voor waardoor John en Linda voor een belangrijke keuze kwamen te staan. Dekker Chrysanten kwam met het nieuwe soort 'Madiba' (vernoemd naar Nelson Mandela) op de markt en zagen graag dat Van de Westeringh voor 100% dit unieke ras (voor gedetailleerde informatie zie www.madiba.nl) zouden gaan planten. De uitdaging werd aangegaan en zo'n 5,5 jaar later blijkt dit een goede keuze geweest te zijn, de 'Madiba' heeft zich doorontwikkeld en is inmiddels in vele kleuren te verkrijgen.


De chrysanten zijn van een bijzonder soort: de Madiba.
 Lees het hele bedrijfsinterview...
John van de Westeringh

Contactgegevens

Westeringh Flowers B.V.
Bommelsestraat 6a
4064 CM Varik

Certificering

Image

Laatste nieuws

Delen