Bloemeigenschappen

Madiba home-755x520Bloemeigenschappen Madiba®

  • Geteeld door geselecteerde telers
  • Houdbaarheid minstens 21 dagen
  • Bloemdiameter ongeveer 2 cm
  • 30 – 40 Bloemen per steel
  • Zeer geschikt voor transport over lange afstanden

Verdelingstechnisch een doorbraak.

Aan de ontwikkeling van de Madiba is vier jaar gewerkt, voor een chrysant relatief lang, aldus Niek Dekker van Dekker Breeding. De oorspronkelijke kruising tussen twee Santini's is door consequente selectie tot een geheel nieuw soort uitgebouwd. De bijzondere eigenschappen van de Madiba zijn pas gaandeweg aan het licht gekomen. Dekker: "Aanvankelijk zagen we er niet zoveel in.

Madiba gooit hoge ogen.

Een bloem met unieke eigenschappen. Daar zijn telers en verwerkers het over eens. Het bedrijf heeft in september 2005 de introductie een extra feestelijk tintje gegeven. Zo werden er maar liefst 1000 speciale Madiba bloemstukken weggegeven, ontworpen door bloemiste Conny Klaver. Elk bloemstuk was verpakt in een speciaal ontwikkelde doos in de Madiba huisstijl. De vrachtwagens waren voorzien van een Madiba bedrukking en daarnaast heeft Dekker Chrysanten speciale Madiba hoezen laten ontwerpen.

Eén soort, meerdere rassen.

Het echte werk gebeurt natuurlijk achter de schermen. Het eerste ras, de Madiba "Lindi White", heeft ondertussen gezelschap gekregen van een aantal andere rassen. Bekijk het totale assortiment hier. De Madiba rassen in Nederland, worden aangeboden op de veilingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg Kijk, voor een actueel overzicht van de beschikbare aantallen, bij aanvoerinformatie.

Contactgegevens

Westeringh Flowers B.V.
Bommelsestraat 6a
4064 CM Varik

Certificering

Image

Laatste nieuws

Delen